Tendinte in Mobilierul Comercial: Cum sa-ti Echipezi Magazinul pentru Succes

amenajare spatiu comercial - magazin
Esti probabil la inceput de drum in noua ta afacere in retail si ai cu siguranta o multime de intrebari carora inca nu le-ai gasit un raspuns. Certitudinea unui singur fapt ramane insa de nestavilit: iti doresti ca noul tau bussines sa fie unul de succes, altfel de ce ai mai incepe unul? Succesul insa nu se intampla peste noapte. Sa fim asadar realisti mai intai de toate: succesul este rezultatul unei munci constiincioase si constante. Numai ca, in ciuda muncii depuse de catre proprietarii de magazine, realitatea este ca afacerile in retail depind intr-o foarte mare masura de clienti. Fara acestia, succesul nu poate fi atins. Asadar primele intrebari logice sunt “cum fac sa atrag clientii si ce pot face diferit fata de concurenta pentru a garanta bunul mers al lucrurilor?”

Stii vorba aceea, “fa din casa acasa”? ei bine, incearca sa faci si din magazinul tau mai mult decat un spatiu comercial oarecare. Cu ajutorul unui mobilier comercial adecvat activitatii desfasurate magazinul tau se poate transforma intr-un spatiu primitor in care clientii isi vor petrece cu placere timpul pentru a face cumparaturi.

Ce este mobilierul comercial?

Prin mobilier comercial intelegem totalitatea obiectelor de mobilier care ajuta/contribuie la desfasurarea activitatii de vanzare de produse, incepand cu depozitatea stocurilor, expunerea propriu-zisa in magazin, benzile si casele de marcat, turnichetii sau usile metalice de la intrare si iesire, carucioarele si cosurile pentru cumparaturi, precum si spatiile de depozitare ale bagajelor aduse de catre clienti din exterior.

Este de neimaginat un magazin alimentar fara mobilier comercial. Fara ele, magazinul nu ar mai putea exista. Mobilierul comercial are rolul de sustine in mod direct afacerea prin faptul ca acesta este cel care ofera clientilor, din punct de vedere fizic, posibilitatea de a face cumparaturi. Cum ar putea fi desfasurata activitatea unui magazin alimentar in lipsa rafturilor metalice comerciale care sustin si expun produsele oferite spre vanzare?

Iata asadar de ce echiparea corespunzatoare a unui magazin este unul dintre pilonii principali ce stau la baza succesului unei afaceri in retail.

Tipuri de mobilier comercial

Tipurile de mobilier comercial se impart in principal in mobilier comercial indispensabil, cum sunt rafturile metalice comerciale si mesele pentru casele de marcat, si accesorii ale mobilierului comercial. Ambele tipuri de mobilier comercial au rolul de a facilita procesul de vanzare cumparare atat pentru comercianti, cat si pentru cumparatori.

Rafturile metalice comerciale

Rafturile metalice reprezinta primul tip de mobilier comercial deoarece rolul acestora este probabil cel mai important. Pentru ca un magazin alimentar sau non-alimentar sa devina o afacere de succes este necesar ca fluxul de clienti si ritmul vanzarilor sa fie la un nivel cat mai inalt si obligatoriu constant.

Alese impreuna cu o echipa specializata in domeniul rafturilor metalice, acestea pot garanta succesul oricarei afaceri retail. Rafturile metalice marca Hyperline sunt calitative, versatille, usor de montat si de intretinut, oferind clientilor nostri solutia ideala petru depozitarea si expunerea marfurilor.

De asemenea, dispunem de o gama variata de rafturi metalice, diferite pentru fiecare categorie de produse. Asa cum acasa nu folosim un pantofar pentru a ne depozita hainele, si nici incaltamintea nu o punem pe cuier, si in magazin mobilierul comercial trebuie adaptat specificului produselor. Specialistii nostri va pun la dispozitie rafturi metalice special concepute pentru produsele alimentare, rafturi si cosuri speciale pentru paine si alte produse de patiserie, rafturi pentru fructe si legume, precum si rafturi mari potrivite spatiilor de depozitare a paletilor.

Masa pentru casa de marcat

Pentru ca tranzactiile procesului de vanzare-cumparare sa poata fi incheiate cu succes, este necesar ca fiecare magazin sa dispuna de cel putin o casa de marcat. Aceasta este pozitionata de obicei la iesirea in magazin, insa acest lucru nu este obligatoriu. Masa sau tejgheaua pentru casa de marcat sunt solutii practice si eficiente ce permit o buna desfaurare a acestui proces.

Oferim o gama variata de mese pentru casa de marcat, cu sau fara banda, cu sau fara diferite sisteme ce permit conectarea lor cu alte dispozitive cum ar fi o imprimata, un cititor de carduri, un cantar sau alte aparate.

Pentru a va asigura ca alegeti cea mai buna varianta pentru magazinul dumneavoastra, nu este necesar sa va asumati niciun risc. Apelati la echipa de specialisti Hyperline si noi ne vom ocupa de toate oferindu-va un produs adaptat nevoilor si cerintelor magazinului dumeavoastra. Suntem aici pentru a asigura clientilor nostri tot sprijinul de care au nevoie in echiparea corespunzatoare a magazinelor lor.

Accesorii ale mobilierului comercial

Numim accesorii unele piese sau elemente ale mobilierului comercial deoarecec prezenta acestora nu este absolut necesara. Singurele elemente de mobilier comercial obligatorii sunt rafturile metalice si mesele pentru casa sau casele de marcat.

Micile detalii sunt insa mereu cele care fac diferenta. Vorbim aici despre tendinte si despre echiparea magazinului pentru succes, nu doar pentru functionalitate.

Cosuri si carucioare pentru cumparaturi

Cosurile si carucioarele pentru cumparaturi sunt primele si cele mai importante accesorii ale unui magazin. Desi niste accesorii, ele nu sunt obligatorii, dar sunt indispensabile daca exista telul de a avea o afacere se succes.

Si hai sa fim seriosi, cui i-ar face placere sa care prin magazin zeci de produse in brate? Daca un client intra intr-un magazin si nu ia cos, concluzia este destul de clara: nu va cumpara mai nimic. Cumparaturile care sustin bunul mers al unei afaceri au nevoie de mijloacele potrivite de transport prin magazin, iar un carucior de cumparaturi este perfect pentru a transporta cantitati mai mari de produse, reducand astfel efortul fizic al clientilor si transformand intreaga experienta intr-una mult mai placuta.

Standurile temporare

Din categoria accesoriilor de mobilier comercial fac parte si mesele sau standurile temporare. In parteneriat cu diversi producatori, deseori magazinele alimentare dispun de standuri temporare cu oferte, promotii sau degustare sau testare de noi produse.

Aceste standuri au rolul de a lansa un nou produs, de a-l promova si de atrage clientii. Efectul imediat al acestei strategii de marketing este, bineinteles, cresterea vanzarilor, atat pentru producator, cat si pentru comerciant.

Atentia proprietarilor de magazine trebuie indreptata in aceste situatii catre dimensiunea standului si amplasarea acestuia. El trebuie sa fie vizibil clientilor, fara a le sta in cale sau a-i incomoda in vreun fel.

Dulapuri pentru bagajele clientilor

O idee buna in ceea ce priveste mobilierul comercial este utilizarea unor dulapuri in care clientii sa isi poata depozita bagajele aduse din exterior in timp ce isi fac cumparaturile. Aceste dulapuri sunt amplasate la intrarea in magazin si de obicei sunt prevazute cu usi ce pot fi incuiate cu cheia. Ele au un rol dublu.

Pe de o parte dulapurile de depozitare vin in ajutorul clientilor oferindu-le posibilitatea de a fi mai mobili prin magazin. Unii clienti isi fac uneori cumparaturi de la mai multe magazine in aceeasi zi, iar posibilitata de a nu cara in mod constant toate cumparaturile prin fiecare magazin este apreciata de catre acestia.

Pe de alta parte, dulapurile de depozitare ofera siguranta atat clientilor, stiind ca bagajele lor sunt intr-un loc ferit, cat si proprietarilor de magazine. Infractionalitatea in magazine poate fi redusa atunci cand clientilor nu le este permis sa intre avand asupra lor bagaje sau sacose de mari dimensiuni.

Concluzii

Echiparea magazinului pentru succes nu este treaba usoara, dar poate sa fie, daca in acest demers aveti asigurata consilierea unor specialisti in domeniu. Alaturi de o echipa bine pregatita, alegerea mobilierului comercial si al accesoriilor de moblilier comercial poate deveni o etapa lipsita de griji si stres. Specialistii nostri sunt la dispozitia dvs. pentru a raspunde celor mai exigente dorinte si pentru a lucra impreuna cu dvs. la echiparea unui magazin de succes.

Cum sa intretii si sa cureti rafturile metalice?

Cum sa intretii si sa cureti rafturile metalice?

Curatarea si intretinerea rafturilor metalice reprezinta aspecte esentiale pentru mentinerea acestora in stare optima de functionare si pentru prelungirea duratei lor de viata. O curatare periodica si o intretinere corespunzatoare a acestora sunt necesare pentru a...