Atunci cand vine vorba despre amenajarea unui magazin mixt, dezvoltatorii afacerii ar trebui sa tina cont de aceste detalii. Stilul in care alegi sa iti amenajezi magazinul poate transmite clientilor indicii importante despre ceea ce se afla in spatele unor marfuri scoase la vanzare.
Mobilierul comercial
Mobilierul comercial reprezinta totalitatea obiectelor de mobilier care contribuie la desfasurarea activitatii de vanzare de produse, incepand cu depozitarea stocurilor si pana la rularea produselor pe banda de la casa de marcat. Pentru ca acest proces sa poata fi desfasurat armonios si cu succes, este necesara o buna amenajare si organizare a intregului magazin.
Este de neimaginat existenta unui magazin fara mobilier comercial. Activitatea unui magazin, fie el alimentar, mixt sau de haine, ar fi imposibil de desfasurat in lipsa unui mobilier potrivit: rafturi metalice care expun produsele pentru vanzare, mobilier MDF, a benzilor si meselor pentru casa de marcat, a cosurilor de cumparaturi, rafturi cu polite, etc. Alegerea acestor piese de mobilier comercial este un prim pas extrem de important in dezvoltarea unei afaceri de succes in domeniul retail, dar de asemenea un pas caruia, din pacate, multi dezvoltatori ii ignora importanta.
Cum sa nu iti amenajezi magazinul
Daca vrei ca magazinul tau sa fie diferit de restul magazinelor de pe strada sau din malluri, trebuie sa iti identifici un stil propriu si sa iti amenajezi magazinul in linie cu ceea ce te reprezinta. Cea mai nefericita idee de amenajare este varianta mobilierului comercial standardizat. Magazinul tau nu poate fi si nici nu va fi cu nimic mai special decat altele, daca este utilat cu aceleasi rafuri si dulapuri ca toate celelalte magazine mixte.
Nu te lasa influentat de mirajul preturilor mici al magazinelor de bricolaj, unde riscurile sunt invers proportionale cu acestea. Preturile suspect de mici ale mobilierului comercial pot indica o calitate indoielnica a produselor. De asemenea, preturile mici sunt de obicei specifice produselor fabricate in masa, adica exact ceea ce nu iti doresti, daca vrei ca magazinul tau sa aiba un stil aparte.
Ce sa faci in schimb? Apeleaza la o echipa de profesionisti! Specialistii Hyperline Consult SRL sunt oameni cu pregatire speciala gata sa te ajute oferindu-ti consultanta in intregul demers ce tine de amenajarea unui magazin mixt. Oferta noastra cuprinde produse de cea mai inalta calitate, versatile si personalizabile asa incat ele sa reflecte stilul tau unic, indeplinind in acelasi timp toate exigentele functionale ale unui mobilier comercial.
Idei pentru amenajarea magazinului tau in stil propriu
Daca ai luat decizia de a te diferentia de majoritatea magazinelor printr-un stil unic si deosebit, atunci trebuie sa intelegi ca rolul nostru ca echipa de consultanta nu este acela de a oferi idei de-a gata. Si asta nu din comoditate; specialistii nostri sunt pregatiti si pentru astfel de servicii, doar ca stilul propriu trebuie sa reprezinte si sa defineasca fiecare dezvoltator in parte. Rolul nostru in acest caz este acela de a oferi consultanta si sprijin in realizarea visului tau, iar scopul nostru este sa amenajam un magazin conform stilului tau unic si personal!
Experienta noastra reprezinta un detaliu important care ne permite totusi sa oferim clientilor nostri sfaturi si sugestii in amenajarea spatiilor comerciale. Transparenta si o buna comunicare intre echipa noastra si clientii nostri sunt esentiale pentru a reusi sa aducem la viata magazine de succes amenajate in stiluri unice.
Idei de amenajare a unui magazin alimentar
Magazinele alimentare, spre deosebire de cele de haine, spre exemplu, sunt locul in care clientii se afla cel mai adesea din necesitate, si nu neaparat din placere. Tinand cont de acest aspect, un magazin alimentar trebuie amenajat folosind in primul rand mobilier comercial cu rol functional, si in al doilea rand decorativ. Mobilierul comercial ales trebuie sa fie cel potrivit tipului de comert desfasurat in magazin, iar amplasarea lui in spatiu sa fie una care permite o miscare libera clientilor printre rafturi si standuri.
Nota personala ce poate fi adusa unui magazin alimentar poate fi reprezentata prin forme si culori, mai mult decat prin piese de mobilier care doar ar aglomera spatiul. In amenajarea si decorarea magazinelor alimentare fiecare metru patrat trebuie exploatat la capacitate maxima, si nicidecum irosit prin decoruri suplimentare ce nu aduc plus valoare afacerii.
Idei de amenajare a unui magazin mixt
Magazinele mixte reprezinta o adevarata provocare. Pe de o parte par mai dificil de mobilat, de organizat si de amenajat datorita faptului ca dispun de o varietate mare de tipuri de produse. Pe de alta parte insa, tocmai aceasta varietate face ca optiunile de amenajare sa fie mai generoase, ele lasand mai mult loc de “joaca” creativitatii.
Magazinul tau, stilul tau, insa sfatul nostru in cazul magazinelor mixte este acela de a evita o supra-aglomerare a magazinului. Un magazin mixt deja ofera multe prin mixul de produse alimentare si non-alimentare, de aceea atentia trebuie indreptata catre un mobilier comercial care sa simplifice cat mai mult lucrurile atat pentru personalul magazinului, cat si pentru clientii acestuia. In amenajarea magazinelor mixte utilizarea elementelor decorative in exces ar putea fi o greseala, chiar daca ea ar reprezenta o nota personala a magazinului.
Idei de amenajare a unui magazin de haine
Pentru a atrage si mai ales pentru a mentine clientela unui magazin de haine este necesar ca organizarea acestuia sa fie impecabila, iar produsele sa se afiseze armonios din punct de vedere cromatic si geometric in fata clientilor.
Magazinele de haine trebuie sa dispuna de suficient mobilier comercial care sa permita aranjarea produselor intr-un mod vizibil, ordonat si aerisit. Evitati folosirea cosurilor de cumparaturi de mari dimensiuni pentru imbracaminte pusa la gramada chiar daca ele sunt folosite doar in timpul reducerilor sezoniere. Shoppingul printre haine puse la gramada, fara o logica precisa, creeaza confuzie si ofera clientilor aceeasi impresie ca o casa dezordonata. Nu e tocmai locul in care ai vrea sa te afli, si cu atat mai putin cel in care sa iti doresti sa revii curand.
Pe langa rafturile metalice cu rol functional, magazinele de haine sunt locul ideal pentru piese decorative cum ar fi oglinzile, tablourile, sau chiar unele piese de mobilier clasic, precum canapele, tabureti sau fotolii.
Concluzii
In amenajarea unui spatiu comercial de orice tip, fiecare detaliu conteaza, de aceea fiecaruia trebuie sa i se acorde atentie pe masura. Amenajarea de succes a unui magazin incepe cu vitrina acestuia si se incheie cu mici detalii cum ar fi ambientul creat prin tipul de lumina ales si muzica, radioul sau reclamele care ruleaza in fundal.
Este nevoie de multa munca si de un efort constant pentru a pune pe picioare si a mentine o afacere de succes in domeniul retail, iar prima caramida pe drumul catre succes este pusa odata cu amenajarea spatiului comercial. Asadar nu exista loc pentru riscuri asumate fara rost si nici nu este nevoie sa o faci. Experiența de peste zece an in domeniul amenajarilor comerciale ne recomanda pentru tot ceea ce tine de alegerea perfecta in materie de rafturi metalice, mese pentru casa de marcat, precum si accesorii ale mobilierului comercial.